November 1991, “Martha” (Fr. von Flotow)


Vive l’Opera, Helmond
Rol: Lord Tristan Mickleford
Décor - Kleding

 

Twee jaar is er aan Martha gewerkt. Ik heb aangeboden om de decors te ontwerpen en de kleding. En uiteraard, mag je het dan ook zelf gaan maken.
Voor de kleding werd een atelier gezocht en gevonden, die zeer bereidwillig waren en hun beste krachten op onze kostuums zetten. Ik zocht mee de stof uit en maakte alle ontwerpen. Twee keer per week ging ik naar de voortgang kijken.
Daarnaast was ik ook twee avonden per week en vaak weekenden aan het schilderen aan het decor.

Oh ja, en ik zong ook nog een solopartij: Lord Tristan Mickleford. Een pompeuze over het paard getilde Don Juan, die het meisje NIET krijgt. Je snapt het al: een heerlijke rol.

En na bijna twee jaar werd het toch nog een haastklus. Twee dagen voor de première kwamen we er achter dat een koorwerk voor de heren nog niet gerepeteerd en gezet was en dat een groot duet van twee solisten nog nooit door de regisseur gezet was.
Inderdaad… Dat heb ik toen maar voor mijn rekening genomen. Repetities thuis met alle heren van het koor. Repetities in onze schilderruimte voor de solisten en bij de generale maar even niets gezegd tegen dirigent en regisseur. Die waren aangenaam verrast…

Deze productie van “Martha” was toch wel een beetje heel veel “mijn kindje”.

Na deze voorstelling heeft Vivel’Opera een dirigentenwissel gehad en nog twee jaar concerten gegeven. Er werden nog audities gehouden voor “Der Zigeunerbaron” en toen ging de club (financieel) ter ziele. De wereld heeft nooit mijn Barinkay mogen horen…

Facebook LinkedIn share