Meneertje Anders

Meneertje Anders is anders. Hij houdt niet van computerspelletjes, van laptops of televisies. Hij houdt van rare rechthoekige voorwerpen. Hij houdt van boeken en in die boeken vindt hij de meest bijzondere en fantastische verhalen. En Meneertje Anders kan die verhalen heel goed navertellen. Hij reist de hele wereld over om zijn verhalen te verzamelen en stopt die in een grote koffer. Maar soms belanden stukjes van die verhalen in een van de vele zakken in zijn jas of zelfs in zijn hoed!


Bovendien maakt hij er bijzondere platen bij die hij ophangt in zijn kamerscherm en als je er licht achter zet, krijgen ze alle kleuren van de regenboog.

Hij heeft verhalen voor kleuters en ook voor oudere kinderen en hij komt ze graag op scholen, bibliotheken, festivals en kleine zaaltjes vertellen. Want wat is er nu mooier dan luisteren naar iemand die goed verhalen kan vertellen?

Het lelijke jonge eendje

Wat zou je doen als iedereen je vreemd of zelfs lelijk vindt? Het is niet leuk om anders te moeten zijn…
Op de boerderij worden in het voorjaar een heleboel dieren geboren. Kuikens, kalfjes, biggetjes en ook eendenkuikens. Maar een eendenkuiken is groter en heeft een andere kleur. Moeder eend wordt er radeloos van. Alle andere dieren op de boerderij plagen het kuiken en wijzen het na. Het kuikentje besluit de wijde wereld in te trekken. Misschien is er iemand die wel van hem houdt?

Voorstelling voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, duur ongeveer 45 minuten.

De Sneeuwkoningin

Kay en Gerda zijn al heel lang echte vrienden. Ze zouden alles voor elkaar doen. Op een winterse dag gaat Kay met een vreemde, mooie dame mee in haar slee. Het is de Sneeuwkoningin. Gerda is te laat om Kay tegen te houden en gaat op zoek naar haar vriendje. Het is een lange tocht met veel avonturen. Ze ontmoet een vreemde vrouw met een prachtige tuin, een rovermeisje en zelfs sprekende dieren helpen haar verder om Kay te vinden in het paleis van de Sneeuwkoningin. Zal het Gerda lukken om Kay weer terug te vinden?

Voorstelling voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, duur ongeveer 45 minuten

Facebook LinkedIn share