“De gebroeders Grimm vertellen…”

Sprookjes zoals sprookjes bedoeld zijn!

 

De gebroeders Grimm, wie kent ze niet? Jacob en Wilhelm Grimm, schrijvers/verzamelaars van wereldberoemde sprookjes, zoals “Assepoester”, “Hans en Grietje”, “Rapunzel”, “Repelsteeltje” en “Sneeuwwitje”. Stuk voor stuk kleine meesterwerken.

“De verhalen van de gebroeders Grimm mogen niet in de vergetelheid raken bij de hedendaagse jeugd en hun (groot-)ouders.” Dat is de mening van Remco Raessen en Peter Stax van het Branie Theater uit Teteringen. Daarom kruipen zij in de huid van Jakob en Willem (Wilhelm) Grimm. Tijdens de voorstelling vertelt dit duo drie verhalen uit de rijke verzameling van de gebroeders Grimm. Één daarvan kent iedereen, maar zij verrassen de toehoorders met de originele versie.

“De gebroeders Grimm vertellen…” van het Branie Theater, is een voorstelling waarbij met minimale middelen de sprookjes worden verteld en gespeeld. Door de manier van vertellen en het doordachte toneelspel, hangen de toeschouwers werkelijk aan hun lippen. De kracht van het concept is de eenvoud. Het is aan het publiek om het kleurpotlood te pakken en met veel fantasie het verhaal in te kleuren.
De liefde voor het vertellen staat op de voorgrond. De rest wordt overgelaten aan het publiek…
 

Een familievoorstelling voor kinderen van 6 tot 106.

Duur: 5 kwartier, inclusief pauze.
 

Facebook LinkedIn share