1986 – 1988, 2003 Schoolmusicals Helmond & Hilvarenbeek

Regie – Productie – Techniek - Choreografie

 

Het is inmiddels een traditie. Groep 8 van de basisscholen in Nederland speelt aan het einde van het schooljaar een musical waarmee ze afscheid nemen van hun school.
Vaak hele simpele verhalen waar heel veel rollen in zitten, zodat zoveel mogelijk kinderen even kunnen stralen. Een hels karwei wat betreft planning, organisatie en vooral uitvoering.
De groepsleerkracht van de Mariaschool in Helmond vond het dus ook een ware verzoeking en klampte mij al gauw aan. Ik werkte toen als onderwijs-ondersteuner op die school en had al de muzieklessen gedaan in zijn klas, dus die musical zou voor mij ook wel een appeltje-eitje zijn.

Ik heb me er drie jaar op een rij vol in kunnen storten, omdat ik als remedial teacher en vakleerkracht muziek toch nog genoeg uren vrij had.
Met veel plezier en met groot succes hebben de jongens en meiden van die drie groepen 8 in Helmond toen zich echt als ster kunnen gedragen. De stukken die ik voor de Mariaschool gedaan heb waren: “De Spettershow” (1986), “Het Ruime Sop” (1987) en “Geen Idee!”(1988).

De musicals werden kant en klaar aangeleverd door de uitgeverijen. Compleet met een ingezongen en een begeleidingsversie op muziekcassette (niet meer op LP, gelukkig).
Ik hoefde alleen maar de rolverdeling, de spelrepetities, de productie, de choreografie en bij de uitvoeringen het geluid en het licht te doen. Dus dat viel wel mee…

In 2003 heb ik voor OBS “De Driehoek” uit Hilvarenbeek hetzelfde kunstje nog eens gedaan. Ik kwam twee middagen in de week om met groep 8 te werken. De taakverlichtster van de school was mijn regieassistente en ik had technische ondersteuning van Gerard Roelofs, met wie ik nog steeds heel veel samenwerk in en buiten Hilvarenbeek.
“De Doem van Gunder” was het stuk toen. Een heerlijk verhaal over een vervloekt kasteel waar groep 8 een week op kamp verblijft, en uiteraard de vloek weet op te heffen.

Facebook LinkedIn share