1982 – 1988 Carnavalsentertainment regio Helmond – Eindhoven

Tekstschrijver – Speler – Regisseur
6 programma’s (diverse samenstellingen)


Tijdens de Keiekletsavonden had je, en heb je nu nog, naast de wedstrijd om de beste klets (tonpraat e.d.), ook entertainmentgroepen en duo’s die als vermaak tussen de kletsers optraden.
Don Henken (je weet wel: de pianist van ons Havo-cabaret) en ik hadden op de camping waar onze ouders stonden al een keer meegedaan aan de bonte avond met een travestie-act. Ik had toen een rare pruik uit de carnavalswinkel op en het nachthemd van Don’s moeder aan. En aldus was Nighty Nightingale geboren. Ze deed mee aan de Keiekletsavonden van 1982 en was een enorme hit.
Don, als pianist Donald Heetboven, en ik werden bij verschillende carnavalsverenigingen gevraagd in de regio.

Met Don heb ik zo vijf jaar achter elkaar meegedaan. Elk jaar met een andere creatie.
Variërend van Iwan Rebroff-persiflage, tot jodelende Olga Lawine. Onze voorlaatste creatie was een voormalige revuester die nu in het bejaardenhuis zat en halverwege de act weer de vamp van vroeger werd. En tenslotte hadden we het duo Hark en Co, die op cabareteske wijze actuele zaken in het Helmondse op de hak nam.

Don vond het na 5 jaar wel welletjes en stopte er mee. Ik heb na een jaar het Trio kwadraat met twee vrienden gedaan. Één optreden in Helmond en dat was einde van mijn carnavaleske carrière.

En wat is nu het bijzonder aan al dit bovenstaande? De optredens vond ik super leuk om te doen, maar ik houd absoluut niet van carnaval! Ik heb toch een Limburgse moeder en een Brabantse vader… Foutje in mijn genen?

Facebook LinkedIn share